TEKLİF AL

Talebiniz alınmıştır. Müşteri temsilciniz en kısa sürede sizinle iritbata geçecektir.
Sağlıklı Günler Dileriz.

Sigorta Güvencenizdir
  • 0 (312) 911 30 52
  • bilgi@sigortasi.org

Bilgi Merkezi

Şeker Vücudumuzda Neleri Değiştiriyor ?

Şeker Vücudumuzda Neleri Değiştiriyor ?

1.Krom seviyesi: Krom, vücutta kan şekeri dengesinde önemli rol oynayan bir mineral. Farklı bitki ve deniz ürünleri gibi hayvansal besinler içerisinde bulunan krom, fazla şeker tüketimi sonucu olumsuz vücutta olumsuz sevilerde olduğu gösterilmiştir. Özellikle bizim toplumumuzda dahil bir çok toplumda vücudumuza gerekli kromum %90’ının alınamadığı gösterilmiştir.
2.Karaciğer: Fruktoz grubu şeker içeriği olan besinlerin fazla tüketilmesi karaciğer yağlanmasına neden olmaktadır. Yağ globülleri karaciğerinizin etrafında birikir ve potansiyel karaciğer hastası olma riskiniz bu durumda artar. Bu nedenle tükettiğiniz meyve miktarlarına dikkat etmeli özellikle meyvenin suyunu içmektense meyvenin kendisini tüketmelisiniz.
3.İstikrarsız kan şekeri: Günümüzde birçok kişide kronik yorgunluk ve dengesiz ruh hali gözlemlenmektedir. Bunun temel nedenlerinden birisi de aşırı şeker tüketiminin gerçekleşmesidir. Gün içerisinde yüksek şeker tüketimi kan şekerinizin ani artıp ani düşmesine neden olacağı için hem yaşam kalitenizin düşük olmasına hem de sürekli şekerli besin tüketme ihtiyacına neden olacaktır.
4.Şeker ve kalp: Şeker kalp sağlığını direk olarak etkilemiyor gibi görünse de dolaylı yoldan etkilediği gerçeğini gözardı etmemek gereklidir. Şekerli besin tüketimi nedeni ile kilo alan bireylerin kalp sağlıklarında da sıkıntılar olduğu bilinmektedir. Ayrıca şeker hastalığı ile kalp hastalıklarının direk olarak ilişkisi vardır. Eğer şeker hastası iseniz potansiyel kalp hastası olduğunuz anlamına gelmektedir.
5.Şeker ve obezite: Şeker ve şekerli besin tüketiminin bariz sonuçlarından birisi de obezitedir. Şekerli besinlerin kilo alımına neden olduğu gerçeği tüm otoriteler tarafından kabul edilmektedir. Özellikle çocukluk çağı obezitesinin bu derece yüksek olmasının nedeni şekerdir. Ki bu sıklıkta ve fazla miktarda şekerli besin tüketimi devam ettikçe obezite ile baş etmek imkansız hale gelecektir.
6.Yaşlanma faktörü ve şeker: İnsanlar genç kalabilmek adına çeşitli ürünler, ilaçlar, besin takviyeleri kullansa da şeker yaşlanma faktörünün temel nedenlerinden birisidir. Glikoz kan dolaşımına girdiğinde bir kısmı aminoasitlere bağlanır ve serbest radikaller oluşur. Bunlarda cildi sertleştirir ve zarar verir. Dolaysıyla ciltte erken yaşlanmalara neden olur.
7.Kolesterol ve şeker: Kolesterolün yüksek olması direk olarak yağlı besinler tüketimi gibi düşünülse de temelinde şekerin yattığı durumlarda söz konusu olabilir. Çünkü fazla şekerin vücutta yağ olarak depolandığı unutulmamalıdır.
8.Depresyon ve şeker: Yapılan bazı çalışmalar, çok fazla şekerli besin veya abur cubur tüketen bireylerde depresyon gelişme riskinin yüksek olduğunu göstermiştir.


Sizde , size en uygun Özel Sağlık Sigortası yaptırın kendinizi ve sevdiklerinizi güvence altına alın.

Detaylı bilgilendirme için müşteri hizmetleri yetkililerimize telefonla ulaşabilir(0312 911 30 52) yada size en kısa sürede dönüş yapabilmemiz için iletişim bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.




Paylaş:

Yorumlar

Yorum Yazın