TEKLİF AL

Talebiniz alınmıştır. Müşteri temsilciniz en kısa sürede sizinle iritbata geçecektir.
Sağlıklı Günler Dileriz.

Sigorta Güvencenizdir
  • 0 (312) 911 30 52
  • bilgi@sigortasi.org

Bilgi Merkezi

Sağlıklı Yaşam İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sağlıklı Yaşam İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günümüzde birçok hastalık veya organizmanın karşılaştığı olumsuz durumlar hareket azlığından kaynaklanmaktadır. Bu hastalıklara hipokinetik hastalık denmektedir. Bu nedenle sağlıklı yaşamda  hem koruyucu hem de tedavi edici olarak düzenli egzersizin önemi artmıştır. Antik Çağların Hekimi ve tıbbın kurucusu sayılan Hipokrat sağlık ilişkisini gözleyip, bu konuda yargılara varmıştır. Çağımızda birçok hastalık için düzenli egzersizler tavsiye edilmekte ve bunun bilinçli yapılması için “egzersiz reçetesi” yazılmaktadır. Egzersize katılacak bir bireyin sağlık  hedeflerinizi dikkate alarak egzersizin tipinin belirlenmesi, yoğunluğunun ayarlanması, süresi, sıklığının ve artışının düzenlenmesi işlemine egzersiz reçetesi denmektedir.Sağlıkta uygulanacak fiziksel aktiviteden beklenen var olan hastalık risklerini azaltıp, sağlıklı hissetme düzeyini arttıracak şekilde olmalıdır. Sağlıklı yaşamda uygulanacak egzersizlerden önce kişi mutlaka sağlık kontrolünden geçmelidir.
Sağlıklı yaşam için egzersiz 3 ana kategoride uygulanmaktadır.

Aerobik egzersiz,
Kuvvet egzersizi,
Esneklik egzersizidir.

Sağlıklı Yaşam ve Beslenme İçin Uyulması Gereken Kurallar

1-Yiyecek ve içeceklerin besleyici değerleri yanı sıra sağlığa uygunluğu ve mevsiminde tüketilmesine özen gösterilmelidir.
2-Açlıktan ve fazla yemekten kaçınıp, yaşa, cinsiyete, yapılan aktiviteye ve içinde bulunduğumuz özel duruma (gebe, emzikli, çocuk, genç) uygun şekilde yeterli ve dengeli beslenmelidir.
3-Hareketsizlikten kaçınıp, her gün düzenli egzersiz yapmalıyız.
4-Öğün atlamamak, günde üç ana öğün ve mümkünse 1-2 ara öğün tüketmeliyiz. Günlük yağ tüketimimizi azaltarak, çok yağlı yiyecekleri yememeye özen göstermeliyiz.
5-Günlük saf şeker tüketimimizi azaltmaya çalışmalıyız. Hatta hiç tüketmemeliyiz.
6-Daha çok posalı yiyecekleri tercih etmeliyiz.
7-Çok tuzlu yiyecekler yememeli ve gıdalara ilave edilen tuzu azaltmalıyız.
8-Yediğimiz ve  içtiğimiz yiyeceklerin hijyenik olmasına ve kimyasal maddelerden arındırılmış olmasına özen göstermeliyiz.
9-Stresten mümkün olduğu kadar kaçınmalıyız.
10-Alkol , ve sıgaradan mümkün olduğunca uzak durmalıyız.

Detaylı bilgilendirme için müşteri hizmetleri yetkililerimize telefonla ulaşabilir(0312 911 30 52) yada size en kısa sürede dönüş yapabilmemiz için iletişim bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.


Paylaş:

Yorumlar

Yorum Yazın