TEKLİF AL

Talebiniz alınmıştır. Müşteri temsilciniz en kısa sürede sizinle iritbata geçecektir.
Sağlıklı Günler Dileriz.

Sigorta Güvencenizdir
  • 0 (312) 911 30 52
  • bilgi@sigortasi.org

Bilgi Merkezi

Hamilelikte Yeme Bozukluğu

Hamilelikte Yeme Bozukluğu

Hamilelikte özellikle ilk aylarda bulantı ve kusma, iştahsızlık,  tiksinme gibi şikayetlerin fazla olmasından dolayı yeterince beslenememe söz konusu olabilir ve ilk 3 ay anne kilo almayabilir hatta kilo kaybı bile yaşayabilir. Aşırı seviyede ve anneyi aşırı bitkin bırakacak düzeyde olmadıktan sonra bunun bir zararı yoktur, çoğu hamilelikte yaşanan doğal bir süreçtir. Hamileliğin üçüncü ayı bittikten sonra anne ve bebek kilo almaya başlayacaktır.
Hamilelikte  yeme bozukluğu kişinin vücudunun şekli, ölçülerini ve kilosunu sürekli takıntı yapacak derecede fazlaymış gibi düşünmesine sebep olan psikolojik problemdir. Yeme bozuklukları denilen bu hastalıklarda kişi bulantı, kusma veya başka bir mide problemi olmadığı halde fazla yemek yemekten kaçınır ve çok zayıf olsa bile psikolojik olarak  şişman olduğunu düşünür, daha fazla zayıflamaya çalışır buna anoreksia nervosa denir. Bir diğer durum ise kişi normal miktarda veya normalden fazla yemek yer ancak hemen sonrasında  kilo almamak için yediklerini bilerek kusar buna blumia (blumia nervosa) denir

 Hamilelikte yeme bozukluklarının  zararları:
Anne yeterince kilo alamaz hatta aşırı kilo kaybına uğrayabilir. Bu da bebeğin haftasına göre düşük kiloda olmasına ve erken doğuma, düşük doğum ağırlığı ile dünyaya gelmesine neden olur. Yeme bozukluğu olan annelerde dehidratasyon (vücudun aşırı susuz kalması), aşırı halsizlik, yorgunluk, bayılma, baş ağrısı, kalp ritm bozuklukları , gebelik depresyonu, doğum sonrası depresyon, doğum sonrası emzirememe, erken doğum görülebilir.
Ayrıca yeme bozukluğu olan kadınlarda düzensiz adet ve düzensiz yumurtlamaya bağlı hamile kalma zorlaşır. Hamile kalanlarda da düşük riski normalden fazladır.

Tedavi:
Yeme  bozukluğu olan hastalarda öncelikle hamile kalmadan önce bu durumun düzeltilmesi gerekir ki normal ve sağlıklı bir kiloda hamileliğe başlayabilsin. Hamilelik sırasında yeme bozukluğu olan ve beslenemeyen anne adaylarının kadın doğum uzmanı, psikiyatri uzmanı ve diyetisyen yardımıyla hem psikolojik hem de tıbbi destek sağlanır. Psikiyatrik tedavinin yanı sıra anne adayının normal kilosuna dönmesi, yeterli vitamin mineral depolarına kavuşması sağlanır.

Detaylı bilgilendirme için müşteri hizmetleri yetkililerimize telefonla ulaşabilir, (0312 911 30 52) yada size en kısa sürede dönüş yapabilmemiz için iletişim bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.


Paylaş:

Yorumlar

Yorum Yazın